Julmustrevben

Kan det bli juligare än revben kokta i och glaserade med julmust? Nej just det, och gott blir det med. Prova!

Ingredienser kokspad:

1 kg revben, tjocka

1 gul lök

10 vitpepparkorn

1 liter julmust

2 tsk salt

3 lagerblad

Gör så här:

Ta fram största grytan. Lägg i alla ingredienser till spadet och revbenen. Se till att revbenen är helt nedsänkta i vätskan. Koka under lock i 40 min. Skumma av då och då.

Ingredienser glace:

Glace 3 dl julmust

3 krossade enbär

½ dl soja

1 kanelstång

3 nejlikor

1 stjärnanis

1/3 tsk chiliflakes

½ dl honung el sirap

1 msk färsk, riven ingefära

Gör så här:

Värm ugnen till 175 grader. Koka ihop samtliga ingredienser till glacen och låt koka ner vätskan till halva mängden, det tar ca 5 minuter på hög värme. Tag revbenen ur grytan, salta och peppra revbenen och lägg dem i en ugnsfast form. Häll mustglacen över och ställ in i nedre delen av ugnen. Stek revbenen i 40 min, eller tills de ser klara ut. Vänd på dem då och då under tiden och pensla dem med glacen. Skär revbenen i portionsbitar och servera dem varma eller kalla.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.