Krämig tomatsoppa med basilikacrème

Ingredienser: (4 port)

1 gul lök

smör eller olja till stekning

4 färska tomater

1 burk krossade tomater

2 msk tomatpuré

1 grönsaksbuljongtärning

5 dl vatten

salt och peppar

1 dl mellan eller vispgrädde

2 1/2 dl crème fraiche

1 kruka färsk basilika

Gör så här:

  1. Skala och hacka löken. Fräs den i lite matfett.
  2. Skär de färska tomaterna i små träningar. Blanda lök, krossade tomater, färska tomater, tomatpuré och buljongtärningen och vatten i en stor kastrull. Låt koka i ca 10 min. Smaka av med salt och peppar.
  3. Mixa soppan slät. Späd med grädde.
  4. Finhacka basilikan och blanda med crème fraiche.

Servera soppan med en klick basilika crème på toppen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.