Rödbets och fetaostbiffar

Ingredienser:

400 gr rödbetor

1 knippe vårlök

2 vitlöksklyftor

Juice från en halv citron

Finrivet skal av en citron

3 msk vetemjöl

1 ägg

200 gr fetaost

5 msk olivolja

Gör så här:

Skala och finriv rödbetorna. Krama ur rödbetsrivet så att det blir så torrt som möjligt. Blanda rödbetsrivet med hackad vårlök, hackad vitlök, citronskalet och cironjuicen. Blanda i 2 msk vetemjöl, ägget och en nypa salt och peppar. Blanda till sist i den smulade fetaosten.

Forma smeten till 4 biffar och vänd dem i resten av vetemjölet. Stek biffarna i en stekpanna på medium värme med lite olja på varje sida ca 4-5 min totalt.

Servera med en sallad, med klyftpotatis eller som hamburgare.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.