Kycklingsoppa med ris och citron

Ingredienser:

  • 300 g kycklingfilé
  • 2 dl okokt ris
  • 1 stor vitlöksklyfta
  • 1/3 msk finrivet apelsinskal
  • 2 msk finrivet citronskal
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • 1 msk rumsvarmt smör
  • 2 stora schalottenlökar (à ca 80 g)
  • 2 selleristjälkar
  • 1 lagerblad
  • 8 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 10 vitpepparkorn

Gör så här:

  1. Stek eller grilla kycklingen i ugnen/air fryer.
  2. Koka riset.
  3. Skala och hacka löken, skiva selleri. Stek löken och sellerin tills de mjuknar något. Häll över vattnet och tillsätt; bujongtärning, citronjuice, lagerblad och vitpepparkorn. Koka upp.
  4. Gör ett kryddat smör med: smör, vitlök, salt, apelsin och citronskal och juice.
  5. Drag den färdigstekta och varma kycklingen med två gafflar till strimlor “pulled chicken”. Lägg kryddsmöret över kycklingen så det smälter och blanda sedan kycklingen och smöret något.
  6. Servera varje person genom att lägga ris i botten av en skål, toppa med kycking och häll över soppan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.