Varm brietårta

Ingredienser:

3/4 dl hasselnötter och valnötter

1 rund brieost

1 knippe röda vindruvor

olivolja

2 msk honung

rosmarin

eventuellt färsk frukt, exempelvis fikon

Gör så här:

Värm ugnen till 200 grader. Rosta nötterna i 10 min. Gnugga gärna av lite av skalen på hasselnötterna efteråt. Hack nötterna grovt.

Placera osten i en ugnssäker for. Skär några snitt i toppen, så att saften från vindruvorna kan tränga ned i osten.

Toppa osten med vindruvor. Ringla lite olivolja över druvorna.

Baka brietårtan i ugnen ca 15-20 min.

Värm honungen lätt i en stekpanna. Låt gärna en rosmarinskvist ligga med för att ge smak.

Placera brieosten på ett fint fat. Dekorera med nötter, rosmarin och ev. lite färsk frukt. Ringla över honungen. Ät tillsammans med gott bröd eller salta kex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.