Kycklingpanna med vitt vin och rosmarin

Ingredienser: (4 port)

1/2 citron

1 lime

4 kycklingfiléer, ca 600 gr

1 tsk salt

1 vitlök

5-6 schalottenlökar

3 msk olivolja

1 hönsbuljongtärning

2 msk flytande honung

2 dl torrt vitt vin

2 msk rosmarinblad eller persilja

Gör så här:

Tvätta och skiva citrusarna. Dela kycklingfiléerna i bitar (2-3 bitar per filè) och krydda dem med salt och peppar. Skala vitlök och lök. Dela vitlöken i klyftor och hacka schalottenlöken.

Stek citrusfrukterna ca en minut på var sida i hälften av oljan i en stor stekpanna. Ta upp dem och lägg dem åt sidan.

Bryn kycklingen runt om i samma panna i ca 5 min. Tillsätt resten av oljan, vitlöken och löken. Stek 5 min och rör om då och då. Smula över buljongtärningen ringla över honungen och vinet. Lägg på citrusfrukterna och örterna. Efterstek under lock i 5-8 min (eller tills kycklingen är 70 grader i mitten). Späd med vatten om det blir torrt.

God rustik huvudrätt som passar både till gäster och som vardagsmat. Stulet från “mitt kök”. De har massor av bra och enkla recept som alla kan lyckas med.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.