Lyxkladdkaka

Här kommer receptet på en lyxig kladdkaka. Receptet ser krångligt ut men lugn. Det är enkelt. Original receptet är med mint men det går lätt att variera. Lyxig mörk choklad, vit choklad, apelsinchoklad. Endast fantasin sätter gränser.

Ingredienser:

Kakan-

100 gram smör

100 gram after eight

2 ägg

2 dl strösocker

2, 5 dl vetemjöl

2, 5 msk kakao

1, 5 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

Topping 1 –

200 gr philadelphia ost

100 mjölkchoklad

2 msk vaniljsocker

Topping 2-

150 gr after eight

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en 21 cm springform (har du bara en större form kan du använda den men grädda då någon minut kortare tid för varje gräddning) Smält smöret. Tag smörgrytan av plattan och smält after eight plattorna i smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Vänd ner smörblandningen i äggblandningen. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och vänd sedan ner i äggblandningen. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca 15 min. Under tiden – smält chokladen till topping två och blanda sedan noga med chokladen, osten och vaniljsockret. Tag kakan ur ugnen och bred på topping ett och grädda sedan ytterligare fem min. Tag kakan ur ugnen och lägg after eighten på toppen i ett lager. Grädda sedan fem min till. Bred sedan ut den smälta after eighten till ett jämt lager. Låt kakan svalna och ställ sedan i kylen ett par timmar så att den svalnat helt och satt sig innan ni äter den. Perfekt efterrätt att göra dagen innan festen så kan du slappna av med gästerna eftersom efterrätten är klar. Servera med lite grädde eller vispad creme fraise och gärna några färska bär. Mmmm gott!

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.