Rödbestrisotto med pancetta och fetakräm

Ingredienser (4 portioner):

6 späda rödbetor (med blasten kvar)

50  gr fetaost

1/2 dl creme fraiche

150 gr pancetta eller bacon

ca 1 liter höns eller grönsaksbuljong

2 scharlottenlökar, finhackade

2 msk olivolja

4 dl aborioris

1 dl rött vin

2 msk smör

1-2 dl granda pandamo ost

salt och peppar.

Gör så här:

Värm ugnen till 175 gr. Rör ihop fetaost och creme fraiche. Skär panchettan i små bitar och stek krispigt på låg värme i stekpannan. Låt rinna av på hushållsapper.

Skala och skär 4 rödbetor i små tärningar. Lägg åt sidan. Koka upp buljong och håll varmt på låg värme. Skala resterande rödbetor (men låt blasten vara) och lägg på en bakplåt. Ringla över lite olivolja. Baka rödbetorna i ugnen i ca 20-25 min eller tills de är mjuka. Fräs löken i olivoljan på medelhög värme i en tjockbottnad kastrull tills löken är glansig. Tillsätt de tärnade rödbetorna och stek i ytterligare några min. Häll i riset, rör o och fräs i någon minut. Slå på vin och låt koka in under omröring. Tillsätt lite av buljongen i taget och rör om. Fortsätt på samma vis tills riset är mjukt men inte sönderkokt.

Rör i 2 msk smör och den rivna osten. Rör om. Skär de ugnsrostade rödbetorna i halvor. Lägg upp risotton, lägg på en klick fetakräm och en rödbetshalva. Strö över pancettan och garnera med färska örter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.