Sega maränger

Ca 8-10 stora maränger.

Ingredienser:
7 st äggvitor
5.25 dl strösocker

Gör så här:
Sätt ugnen på 130 grader, varmluft. 150 grader utan varmluft.
Blanda äggvita och strösocker i en rostfri bunke.

Sänk ned bunken i vattenbad och värm marängen till 60-65 grader under konstant vispning, kontrollera temperaturen med hjälp av en stektermometer.
Ta bort bunken från vattenbadet och vispa marängen med en elvisp tills den kallnat, enklast i en bakmaskin. Stanna inte vispen förrän det är färdigt, då finns risk att marängen sjunker ihop!
Klicka ut marängen med hjälp av två skedar på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda dem i ugnen i 45-55 minuter, marängerna ska vara sega lite i mitten.

Det går fint att smaksätta marängerna med tex choklad. I så fall smälter du 100 gr choklad (mörk) och vänder ned i smeten när den kallnat innan du lägger upp på plåt. Hallon är också gott 🙂

Om man vill kan man göra marängerna lite platta och använda dem som botten i en tårta eller pavlova.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.