Semmelkladdkaka

Det är svårt att göra fluffiga goda semlor hemma. Men den här kladdkakan är en garanterad succé. Receptet kommer från Elle mat och vin.

1 kaka, ca 8 bitar
Tid: 45 minuter

Ingredienser:

150 g smör
100 g mandelmassa
2 tsk kardemummakärnor
2 ½ dl strösocker
3 ägg
2 ½ dl Kungsörnen Ekologiskt Vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt

Topping:

75 g mandelflagor
2 dl vispgrädde
Florsocker

Smör till formen

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret. Riv mandelmassan. Mortla kardemummakärnorna.
  3. Rör samman alla ingredienser till kakan i en bunke.
  4. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten av en springform, ca 20 cm i diameter. Smöra insidan av kanterna.
  5. Häll smeten i formen och grädda sedan i mitten av ugnen ca 20-25 min.
  6. Låt kakan svalna.
  7. Rosta mandelflagorna i en stekpanna. Häll av på en tallrik och låt svalna.
  8. Vispa grädden lätt.
  9. Bred ut grädden över den avsvalnade kakan. Strö över mandelflagorna och pudra över lite florsocker. Servera!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.