“Vanlig-djävla-ugns” bakad pizza

Stenugnsbakat och vedeldat i all ära men en god hemgjord pizza med favorit-topping slår det mesta. Här är mitt recept på den bästa degen.

Ingredienser: (2 stora eller 4 portionspizzor)

2 dl ljummet vatten

2 msk mjölk

1/4 pkt jäst (12 gram)

1/2 tks salt

1 tsk honung

2 msk oja

5 dl vetemjöl

Gör så här:

Lös jästen i vatten, mjölk, salt, honung och olja. Blanda i mjölet och lämna att jäsa under en bakduk till dubbel storlek. Baka ut tunt och toppa med dina favoriter. Baka på plåt (olja plåten eller använd bakplåtspapper så att degen inte fastnar i plåten) i nedre delen av ugnen (inte nederst, nått hack under mitten) i 250 grader i ca 5 min eller tills det ser klart ut.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.