Creme fraiche tårta

Världens bästa dessert. Går att förbereda långt i förväg, smakar alltid bra och passar perfekt som en fräsch avslutning till en god middag.

Ingredienser: (8 bitar)

2 ägg

1 ½ dl vispgrädde

1  dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

1 liten citron

2 dl creme fraiche

4 digestivekex

Gör så här:

  1. Skilj äggvitor och gulor i två olika skålar.
  2. Vispa äggvitorna till ett hårt vitt skum
  3. Vispa grädden
  4. Blanda gulorna med socker, vanlijsocker, det finrivna skalet från citronen, saften från citronen och creme fraiche. Vänd försiktigt ner grädde och äggvitor i gulorna.
  5. Krossa kexen och lägg i botten av en springform
  6. Häll smeten över smulorna i formen
  7. Frys
  8. Ta fram kakan och tina i ca 15-20 min innan servering

Smulorna är jättegoda. Så om man vill göra kakan ännu godare kan man servera med mer smulor på toppen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.