Ernst kyckling med apelsin och rosmarinsås

Lite påfrestande är han men god mat brukar det bli. Här kommer Ernst recept på god kyckling.

Ingredienser: (4 port)

1 majskyckling (går bra med vanlig också)

4 msk strösocker

solrosolja

1 gul lök, finhackad

4 apelsiner (gärna ekologiska)

ett par kvista färsk rosmarin

1 msk balsamvinäger

1-1 1/2 hönsbuljongtärning

eventuellt lite grädde

Gör så här:

Stycka kycklingen i portionsbitar. Karamellisera sockret med lite av oljan tills det blir brunt (inte svart!). Lägg i löken och stek i 30 sek. Lägg i kycklingen och blanda runt.

Pressa tre apelsiner och slå över saften tillsammans med repad rosmarin, balsamvinäger och buljongtärningen. Sänk värmen och låt stå och puttra under lock tills kycklingen är klar (ca 20 min eller tills kycklingen är 70 grader i mitten). Vänd/rör runt lite då och då. Red eventuellt med lite grädde. Filèa den sista apelsinen och garnera med klyftorna och lite extra rosmarin. Servera med ris.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.