Friterade potatisskal med Västerbottensost

Friterade potatisskal med VästerbottensostJimmi bjuder på tre goda recept på tillbehör som passar till kräftskivan. Han tycker själv att kräftaiolin ger en otroligt hög och god smak av kräftor med lite sting från chili och vitlök. Magiskt att dippa grillat bröd i – eller kräftstjärtarna. Ostronen är ett riktigt bra sätt att starta kräftskivan på.

Ingredienser: (12 stycken)
6 sparrispotatisar
2 msk gräddfil
0,5 dl grädde
50g smör
200g Västerbottensost
salt
olja till fritering

Gör så här:

1. Sjud potatisarna med skalen på tills de mjuknat. Låt potatisarna svalna och dela dem sedan på mitten. Gröp försiktigt ur innanmätet och spara till krämen. Fritera de urgröpta potatisskalen/skålarna i olja på 150°C tills de är gyllene och krispiga.

2. Värm upp grädde med den urgröpta potatisen samt hälften av Västerbottensosten, grovt riven. Mixa det slätt tillsammans med smör och vänd sedan i gräddfil och smaka av med salt.

3. Fyll skalen med krämen och riv över lite Västerbottensost på toppen.

Tack till Landleys kök för detta goda receptet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *