Ricottaplättar med spenat och ruccola

Ingredienser (8 port)

Plättar:

250 g ricottaost
30 g babyspenat, strimlad
30 g ruccolasallad, strimlad
75 g parmesanost, finriven
5 msk vetemjöl
3 st ägg, små
1 msk grönsaksfond på flaska
smör att steka i

Sås:
2 dl crème fraiche
2 dl majonnäs
1 msk grönsaksfond på flaska
3 msk soltorkad tomatspread eller tomatpesto
1-5 tsk srirachasås efter smak (stark chilisås)
smaka av med salt och peppar

Till servering:
späda salladsblad och finhackade grönsaker

Gör så här:

Plättar:
Lägg ricotta, spenat, ruccola, parmesan, mjöl, fond och ägg i en bunke.
Arbeta ingredienserna tills det blir en kletig massa.
Smaka av med salt och svartpeppar.
Lägg upp salladsblad och hackade grönsaker på ett fat eller skärbräda.
Hetta upp smöret i en stekpanna, lägg i smeten som plättar och bryn dem några minuter tills de fått fin färg.
Lägg dem på salladsbädden och ringla över såsen.

Sås:
Vispa samman alla ingredienser och smaka av med salt, svartpeppar och fond.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.