Morots och ingefärssoppa med linser

Ingredienser: (4 port)

450 gr morötter

1 msk ingefära

1 vitlöksklyfta

6 dl vatten

5 msk grönsaksfond

5 dl mjölk

ca 6 cm purjolök

100 gr fetaost

380 gr kokta gröna linser

1/2 paket ärtskott

Olivolja

Salt och peppar

Gör så här:

  1. Skala och riv morötterna. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs grönsakerna med ingefära i 2 msk olja i en kastrull på medelvärme ca 5 min.
  2. Tillsätt vatten, mjölk och fond. Låt sjuda tills morötterna är mjuka, ca 10 min.
  3. Mixa till en slät soppa.
  4. Skölj och hacka purjolöken, Smula fetaosten grovt. Blanda purjo, linser och fetaost till en röra.
  5. Krydda soppan med salt och peppar.

Servera soppan toppad med linsröran och ärtskott.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *