Hallon och kardemummamuffins med crumble

Ingredienser:

12 st
100 g smält smör
2 ägg
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk
1 st citron, skalet
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk kardemumma
1 nypa salt

2, 5 dl hallon

Crumble:
75 g kallt smör
1 dl vetemjöl
1 dl strösocker

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst. Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal.

2. Blanda vetemjöl, bakpulver, kardemumma och salt. Rör ner i smeten. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt.

3. Placera några hallon i varje form och fyll på med muffinssmet.

4. Tärna smöret och nyp ihop med vetemjöl och strösocker i en bunke.

5. Strö lite smuldeg på toppen av varje muffins.

6. Grädda i cirka 20 minuter. Klart!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *