Kantarellsoppa

Eller svampsoppa…. går bra med vilken svamp man vill.

4 port

Ingredienser:

2 charlottenlökar (eller fler om de är riktigt små, ehövs ungefär lika mycket lökhack som från en vanlig gul lök. Har du ingen charlottenlök går vanlig gul lök också bra.)

Kantareller (ca en lite färska) 2 burkar

8 dl matlagningsgrädde

En skvätt soja

En skvätt konjak

En klick smör

Tre svampbuljongtärningar ( eller motsvarande flytande fond)

Ca två matskedar hackad färsk timjan

Gör så här:

Hacka löken, hacka svampen i grova bitar (heller för stora än för små). Fräs lök och svamp i en klick smör. Tillsätt grädden och buljongen. Smaka av med salt och peppar och Konjak (glöm inte låta soppan koka en stund efter att Konjaken tillsatts så att spritsmaken försvinner). Tillsätt en skvätt soja för att ge soppan en brunare färg.  Tillsätt hackad timjan och garnera eventyellt med några färska svampar och njut. Gärna med frasiga oststänger (finns i annat recept här på sidan)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *