Sega lakritssnittar

Ingredienser

220 gr smör

4 msk ljus sirap

5 dl vetemjöl

2 dl strösocker

1 1/2 tsk bakpulver

1 msk vaniljsocker

200 gr Marabou Lakrits

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda smör och socker. Blanda i sirap. Blanda de torra ingredienserna i en egen bunke. Blanda det torra i smöret. Hacka chokladen. Blanda chokladen med degen. Dela degen i två eller tre bitar. Skapa en korv av varje del. Lägg korvarna på en plåt med bakplåtspapper. Tryck till korvarna så de blir ca 1 cm höga.

Grädda i 8-10 min tills de fått fin färg. Tag plåten ur ugnen och skär snitt i korvarna medan degen är mjuk och varm. Låt ligga kvar på plåten och låt svalna helt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.